Teoretisk uddannelse til UL-pilot


For at blive Ultralet pilot kræver det både en praktisk uddannelse og en teoretisk uddannelse. Den teoretiske uddannelse består af nogle fag, som er helt ny viden. Det er både spændende og praksisrelevant viden, som du får brug under din praktiske uddannelse. Det kræver ikke en boglig uddannelse, men mere at man har tid til at yde en arbejdsindsats. Man kan enten læse selv eller deltage i et kursus 1-2 aftener om ugen. Pt. har Fyns Ul-Flyveklub ikke teoriundervisning, men henviser til andre klubber. I gennem alle de år, hvor Fyns Ul har uddannet elever, er der få, der har måtte tage et enkelt fag om, men alle har bestået teoriprøve, så alle kan være med. Der kan tages prøve i alle fag på en gang, eller man kan dele dem op i enkeltprøver. Hvis du vil vide mere, så kontakt Fyns Ul Flyveklubs uddannelsesansvarlige. Her er en lille appetitvækker på nogle af de spændende fag: 1 Love og Bestemmelser, 2 Fly- og Motorlære, 3 Præstationer og Planlægning af flyvning, 4 Meteorologi Vol. 1, 5 Meteorologi Vol. 2, 6 Navigation, 7 Aerodynamik, 8 Menneskelige ydeevne og begrænsninger, 9 Operationelle Procedurer, 10 Radio. Undervisningsmaterialet er bla. de 10 hæfter fra KDA omhandlende alle eksamensfagene, som kan købes ved AEROpartner. Af og til kan hæfterne købes brugt via DBA eller lignende.


Meteorologi


I Meteorologi lærer man om vejret, hvor man henter oplysninger om vejret, lærer af læse et vejr kort, lærer hvad vejr man må flyve i. Her er lidt af alle de ord man skal vide hvad er: Metar, RA, Bagsidevejr, VMC-udsigt, Lavtryk, Klodfront, CB, Termik, QNH, eller MSL.


Menneskelig Ydeevne & Begrænsning


I Menneskelig Ydeevne & Begrænsning lærer man om Helbred, Begreber, Iltoptagelsen, Synet, Øret, Sanser, Stress og Dømmekraft.


Love & Bestemmelser


I Love & Bestemmelser lærer man om Bestemmelser, Certifikatet, Luftfartøjet, Informationsformidling, Flyvepladsen, ILS, Lufttrafiktjenesten, Lufttrafikreglerne, Flyveplanen, Flyvningen og Alarmeringstjenesten


Fly- og Motorlære


I Fly- og Motorlære lærer man om Flyet, Vinger, Hale, Ror, Flaps, Trim, Bremser, Understel, Motor, Brændstofsystemet, CHT, EGT, Propellen, El-systemet og Instrumenter.


Aerodynamik


I Aerodynamik lærer man om Luftstrømning om vingen, Kræfter på et fly, Stabilitet, Stall, Flaps, Slots og Belastninger.


Flyveplanlægning og Præstationer

 

I Flyveplanlægning og Præstationer lærer man om Vægtbegrænsninger, Balance, Lastfaktor, Startdistance og Landingsdistance.


Operationelle Procedurer


I Operationelle Procedurer lærer man om Flydokumenter, Rejsedagbog og Udstyr i flyet.


Navigation


I Navigation lærer man om Flyvekort, Ground speed, Sidevindskomponenten, CRP-1 Computer, GPS, Flyveplaner, Tid, Brændstofforbrug, Gradnettet og Omregninger.